Algemene Voorwaarden
Stichting Webshop Keurmerk - Algemene Voorwaarden
Deze Algemene Voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk zijn opgesteld in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg CZ van de Sociaal-economische Raad en treden in werking op 1 juni 2014.
INHOUD
Artikel 1 - Definities
Artikel 2 - De identiteit van de ondernemer
Artikel 3 - Toepasselijkheid
Artikel 4 - Het aanbod
Artikel 5 - De overeenkomst
Artikel 6 - Herroepingsrecht
Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 8 - Uitoefening van het recht van de consument op terugtrekking en de kosten
Artikel 9 - Verplichting van de ondernemer in geval van terugtrekking
Artikel 10 - Uitsluiting van het recht van herroeping
Artikel 11 - De prijs
Artikel 12 - Naleving en extra garantie
Artikel 13 - Levering en uitvoering
Artikel 14 - Voortdurend prestatiecontract: duur, beëindiging en verlenging
Artikel 15 - Betaling
Artikel 16 - Klachtenprocedure
Artikel 17 - Geschillen
Artikel 18 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
Artikel 19 - Wijziging van de Algemene Voorwaarden van Webshop Keurmerk
Artikel 1 – Definities
In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenissen:
- 1. Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarin de Consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft met betrekking tot een afstandsovereenkomst en deze goederen, digitale inhoud en/of diensten worden geleverd door de Ondernemer of een derde partij op basis van een regeling tussen deze derde partij en de Ondernemer;
- 2. Herroepingsperiode: de periode waarin de Consument zijn herroepingsrecht kan uitoefenen;
3. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn/haar commerciële, handels-, ambachtelijke of professionele activiteiten;
- 4. Dag: kalenderdag;
- 5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm zijn geproduceerd en geleverd;
- 6. Voortdurend prestatiecontract: een contract dat dient om goederen, diensten en/of digitale inhoud in een bepaalde periode te leveren;
- 7. Duurzaam gegevensdrager: elk middel, inclusief e-mail, dat de Consument of de Ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem/haar is gericht persoonlijk op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en gebruik mogelijk maakt gedurende een periode die overeenkomt met het doel waarvoor de informatie is bestemd en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
- 8. Herroepingsrecht: de keuze van de Consument om niet door te gaan met de afstandsovereenkomst binnen de bedenktijd;
- 9. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Stichting Webshop Keurmerk en die producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aan Consumenten levert;
- 10. Afstandscontract: een contract dat is gesloten door de Ondernemer en de Consument binnen het kader van een georganiseerd systeem voor de verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij exclusief of aanvullend gebruik wordt gemaakt van een of meer technologieën voor afstandscommunicatie tot aan de sluiting van het contract;
- 11. Standaardformulier voor intrekking: het Europese standaardformulier voor intrekking opgenomen in Bijlage 1;
- 12. Technologie voor afstandscommunicatie: een middel dat gebruikt kan worden voor het sluiten van een overeenkomst zonder dat de Consument en de Ondernemer tegelijkertijd op dezelfde plaats zijn.
Artikel 2 – De identiteit van de Ondernemer
Naam van Ondernemer: Anneva BV / eco-winkel.nl
Tuinensingel 3
3404AW IJsselstein
Nederland
telefoon: 085-2033112 ma-vr 09:00 - 17:00
info@eco-winkel.nl
Kamer van Koophandel nummer; 76526054
BTW-identificatienummer; NL860658466B01
Artikel 3 – Toepasselijkheid
1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elke aanbieding van de Ondernemer en elk afstandscontract dat door de Ondernemer is gesloten en de Consument.
2. Voordat een afstandscontract wordt afgesloten, zal de Ondernemer de tekst van deze Algemene Voorwaarden zijn gratis beschikbaar en zo snel mogelijk mogelijk. Als dit redelijkerwijs onmogelijk is, zal de Ondernemer aangeven in op welke manier de Algemene Voorwaarden kunnen worden ingezien en dat ze gratis zal worden verzonden indien dit wordt verzocht, voordat het verre contract is geconcludeerd.
3. Als het afstandscontract elektronisch wordt afgesloten, is de tekst van deze Algemene Algemene Voorwaarden, in afwijking van de voorgaande sectie en vóór de afstandsovereenkomst is gesloten, kan ook aan de Consument worden geleverd elektronisch op een zodanige manier dat de Consument het gemakkelijk kan opslaan op een lange- term gegevensdrager. Als dit redelijkerwijs onmogelijk is, zal worden gespecificeerd waar de Algemene Voorwaarden kunnen elektronisch worden bekeken en dat ze zal worden verzonden naar de Verzoek van de consument gratis, hetzij via elektronische middelen of anderszins, voordat het afstandscontract wordt afgesloten;
4. In het geval dat specifieke product- of servicevoorwaarden van toepassing zijn naast deze Algemene Voorwaarden, de tweede en derde alinea zullen pas dienovereenkomstig toe, en in het geval van tegenstrijdige voorwaarden en condities, de De consument kan altijd een beroep doen op de toepasselijke bepaling die het meest gunstig voor hem/haar.
Artikel 4 – De aanbieding
1. Als een aanbod van beperkte duur is of als bepaalde voorwaarden van toepassing zijn, zal het zijn expliciet vermeld in de aanbieding.
2. De aanbieding bevat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de producten, digitaal inhoud en/of diensten die worden aangeboden. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om te kunnen de Consument om de producten, of diensten en/of digitale inhoud te beoordelen adequaat. Als de Ondernemer gebruikmaakt van afbeeldingen, zijn deze waarheidsgetrouw afbeeldingen van de geleverde producten en/of diensten. Duidelijke fouten of vergissingen in de aanbieding bindt de Ondernemer niet.
3. Alle aanbiedingen bevatten zodanige informatie dat het voor de Consument duidelijk is welke rechten en verplichtingen zijn verbonden aan het accepteren van het aanbod.
Artikel 5 – Het contract
1. Onder voorbehoud van de bepalingen in paragraaf 4, wordt het contract geldig wanneer de De consument heeft het aanbod geaccepteerd en voldaan aan de gestelde voorwaarden.
2. Als de Consument het aanbod via elektronische middelen heeft aanvaard, de Ondernemer zal onmiddellijk bevestigen de ontvangst van de acceptatie van het aanbod via elektronisch betekent. Zolang de ontvangst van genoemde acceptatie niet is bevestigd, de De consument kan het contract ontbinden.
3. Als het contract elektronisch wordt afgesloten, zal de Ondernemer nemen geschikte technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen voor de elektronische gegevensoverdracht en een veilige webomgeving waarborgen. Als de Consument kan betalen elektronisch zal de Ondernemer passende beveiligingsmaatregelen in acht nemen.
4. De Ondernemer kan, binnen de grenzen van de wet, informatie verzamelen over De mogelijkheid van de consument om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, en alle feiten en factoren relevant voor het verantwoord afsluiten van het afstandscontract. Als, handelend op de resultaten van dit onderzoek, heeft de Ondernemer goede redenen om niet bij het afsluiten van het contract heeft hij rechtmatig het recht om een bestelling of verzoek te weigeren ondersteund door redenen, of om speciale voorwaarden aan de uitvoering te koppelen.
5. Voordat het product wordt geleverd, zal de Ondernemer de volgende informatie schriftelijk of op een zodanige manier verstrekken dat de Consument deze op een toegankelijke manier kan opslaan op een langdurige gegevensdrager:
a. het bezoekadres van de onderneming van de Ondernemer waar de Consument contact kan opnemen met eventuele klachten;
b. de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de Consument het recht van herroeping kan uitoefenen, of, indien van toepassing, duidelijke informatie over zijn vrijstelling van het recht van herroeping;
c. de informatie die overeenkomt met bestaande after-sales diensten en garanties;
d. De prijs inclusief alle belastingen van het product, de dienst of de digitale inhoud, waar van toepassing de verzendkosten en de wijze van betaling, levering of uitvoering van het afstandscontract;
e. de vereisten voor het annuleren van het contract als het contract een duur heeft of meer dan één jaar of voor onbepaalde tijd.
f. het standaardformulier voor intrekking als de Consument het recht heeft op opname.
6. In het geval van een doorlopend prestatiecontract, de bepaling in de vorige deze paragraaf is alleen van toepassing op de eerste levering.
Artikel 6 – Herroepingsrecht
In het geval van producten:
- 1. De Consument kan een koopovereenkomst voor een product ontbinden zonder te geven redenen voor een reflectieperiode van ten minste 14 dagen. De Ondernemer kunnen vraag de Consument naar de reden voor de intrekking, maar kan niet dwingen hem om zijn reden(en) te vermelden.
- 2. De bedenktijd waarnaar in subclausule 1 wordt verwezen, begint op de dag dat het product wordt ontvangen door de Consument of door een derde partij die door hem van tevoren is aangesteld en wie niet de vervoerder is, of
- A. als de Consument meerdere producten in dezelfde bestelling heeft besteld: de dag op die de Consument of een door hem aangestelde derde partij ontving de laatste product. De Ondernemer kan een bestelling van meerdere producten weigeren met verschillende leverdata op voorwaarde dat hij duidelijk informeert over de Consument vóór het bestelproces.
- B. in het geval dat de levering van een product uit verschillende partijen of delen bestaat: de dag waarop de Consument of een door hem aangestelde derde partij ontvangen de laatste batch of het laatste deel.
- C. in geval van een overeenkomst over de reguliere levering van producten gedurende een gegeven periode: de dag waarop de Consument of een derde partij is aangesteld door hem ontvangen het eerste product.
In het geval van diensten en digitale inhoud die niet op een fysiek medium worden geleverd:
- 3. De Consument kan een overeenkomst voor diensten of een overeenkomst beëindigen voor de levering van digitale inhoud die niet op een fysiek drager wordt geleverd zonder redenen op te geven gedurende ten minste 14 dagen. De Ondernemer kan vragen de Consument over de reden voor de intrekking maar kan hem niet dwingen om geef zijn reden(en) aan.
- 4. De bedenktijd waarnaar in Artikel 3 wordt verwezen, begint op de dag na de conclusie van de overeenkomst.
Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een fysiek drager zijn geleverd, indien er geen informatie wordt gegeven over het recht van herroeping:
- 5. Als de Ondernemer de Consument niet de wettelijk vereiste informatie over het recht van terugtrekking of heeft de standaard niet verstrekt formulier voor intrekking, de bedenktijd verstrijkt twaalf maanden na de einde van de oorspronkelijke reflectieperiode in overeenstemming met de reflectieperiode bepaald in de voorgaande subclausules van dit Artikel.
- 6. Als de Ondernemer de Consument de genoemde informatie heeft verstrekt in het vorige artikel binnen twaalf maanden na de startdatum van de oorspronkelijke bedenktijd, de bedenktijd verstrijkt 14 dagen na de dag waarop de Consument de informatie ontving.
Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
- 1. Tijdens deze periode zal de Consument het product en de verpakking hanteren. met zorg. De Consument mag het product alleen uitpakken of gebruiken voor zover nodig voor het vaststellen van de aard, de kenmerken en het effect van de product. Het leidende principe is dat de Consument alleen mag omgaan met en inspecteer het product op de manier waarop men een product mag hanteren in een winkel.
- 2. De Consument is alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van het product die is veroorzaakt door de manier van omgaan met het product die verder ging dan toegestaan in subsectie 1.
- 3. De Consument is niet aansprakelijk voor de waardevermindering van het product als de De ondernemer heeft hem niet van alle juridische informatie voorzien over het recht van intrekking voordat de Overeenkomst wordt afgesloten.
Artikel 8 – Uitoefening van het recht van de consument op herroeping en de kosten
- 1. Als de Consument zijn recht van herroeping uitoefent, moet hij de Ondernemer ondubbelzinnig met het standaardformulier voor intrekking binnen de reflectieperiode.
- 2. De Consument dient het product terug te sturen of te leveren aan (de bevoegde vertegenwoordiger van) de Ondernemer zo snel mogelijk maar binnen 14 dagen tellen vanaf de dag volgend op de kennisgeving bedoeld in subclausule 1. Dit hoeft niet te gebeuren als de ondernemer heeft aangeboden het product op te halen. zichzelf. De Consument heeft de periode voor het retourneren van het product waargenomen in enige zelfs als het product vóór het verstrijken van de periode wordt geretourneerd reflectie.
- 3. De Consument dient het product met alle geleverde accessoires terug te sturen en indien redelijkerwijs mogelijk in de oorspronkelijke staat en verpakking en in overeenstemming met redelijke en duidelijke instructies gegeven door de Ondernemer.
- 4. Het risico en de bewijslast voor de correcte en tijdige uitoefening van de herroepingsrecht valt op de Consument.
- 5. De Consument draagt de directe kosten van het retourneren van het product. Als de De ondernemer heeft niet gerapporteerd dat de consument deze kosten moet dragen of dat de Ondernemer wees erop dat hij de kosten zelf zal dragen, de De consument hoeft de kosten voor het retourneren van het product niet te betalen.
- 6. Als de Consument zich terugtrekt nadat hij eerst expliciet heeft verzocht dat de prestatie van een dienst of de levering van gas, water of elektriciteit die niet klaar voor verkoop zijn niet in een beperkte hoeveelheid of gegeven hoeveelheid gestart tijdens de bedenktijd zal de Consument de Ondernemer een bedrag dat gelijk is aan het deel van de verplichting dat al uitgevoerd bij de tijd van terugtrekking in vergelijking met de volledige naleving van de verplichting.
- 7. De Consument draagt de kosten voor het uitvoeren van diensten voor de levering niet. of water, gas of elektriciteit die niet gereed was gemaakt voor verkoop in een beperkte volume of hoeveelheid, of voor de levering van stadsverwarming als
- A. de Ondernemer heeft de Consument niet voorzien van de wettelijk vereiste informatie over het recht van herroeping, de vergoeding van kosten in geval van terugtrekking of het standaardformulier voor terugtrekking, of
- B. als de Consument niet expliciet heeft verzocht om de uitvoering van de levering of de voorziening van gas, water en elektriciteit of stadsverwarming worden gestart tijdens de reflectieperiode.
8. De Consument draagt geen kosten voor de volledige of gedeeltelijke levering van digitale inhoud die niet op een fysiek draagvlak is opgeslagen als
- A. voor de levering heeft hij niet expliciet toestemming gegeven om te beginnen uitvoering van de overeenkomst vóór het einde van de bedenktijd;
- B. hij erkende niet zijn recht op terugtrekking te verliezen bij het geven toestemming; of
- C. de Ondernemer slaagde er niet in om de verklaring van de Consument te bevestigen.
- 9. Als de Consument zijn recht van herroeping uitoefent, zijn alle aanvullende overeenkomsten einde door werking van de wet.
Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer in geval van terugtrekking
- 1. Als de Ondernemer de kennisgeving van terugtrekking op elektronische wijze doet indien mogelijk, zal hij onmiddellijk een ontvangstbewijs sturen.
- 2. De Ondernemer zal alle betalingen die door de Consument zijn gedaan, vergoeden, inclusief eventuele verzendkosten die de Consument kan in rekening brengen voor de retour product, zo snel mogelijk maar binnen 14 dagen na de dag waarop de Consument heeft hem op de hoogte gesteld van de intrekking. Tenzij de Ondernemer aanbiedt om het product zelf op te halen, kan hij wachten met terugbetalen tot hij heeft ontvangen heeft of totdat de Consument heeft aangetoond dat hij het teruggestuurd heeft product, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.
- 3. De Ondernemer zal gebruikmaken van dezelfde betaalmiddelen als de Consument gebruikt, tenzij de Consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de Consument.
- 4. Als de Consument heeft gekozen voor een duurdere leveringsmethode in plaats van de goedkoopste standaardlevering, de Ondernemer hoeft niet te vergoeden de extra kosten voor de duurdere methode.
Artikel 10 - Uitsluiting van het recht van herroeping
De Ondernemer kan de volgende producten en diensten uitsluiten van het recht van terugtrekking, maar alleen als de Ondernemer dit duidelijk heeft meegedeeld bij het doen van de aanbieding of in ieder geval tijdig vóór het sluiten van de overeenkomst:
- 1. Producten of diensten met een prijs die onderhevig is aan schommelingen in de financiële markt waarop de Ondernemer geen invloed heeft en die kan plaatsvinden binnen de periode van terugtrekking;
- 2. Overeenkomsten die worden gesloten tijdens een openbare veiling. Een openbare veiling is gedefinieerd als een verkoopmethode waarbij de Ondernemer producten, digitaal inhoud en/of diensten aan de Consument die persoonlijk aanwezig is of heeft de mogelijkheid om persoonlijk aanwezig te zijn bij de veiling onder leiding van een veilingmeester en waarbij de succesvolle bieder verplicht is om de producten, de digitale inhoud en/of de diensten.
- 3. Dienstenovereenkomsten, na volledige uitvoering van de dienst, maar alleen als
A. de uitvoering begon met de expliciete voorafgaande toestemming van de consument; en
B. de Consument verklaarde dat hij zijn recht van herroeping verliest zodra de Ondernemer heeft de overeenkomst volledig uitgevoerd.
- 4. Dienstenovereenkomsten voor het beschikbaar stellen van accommodatie wanneer een bepaalde de periode van uitvoering is voorzien en anders dan voor residentieel doeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten en catering;
- 5. Overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsactiviteiten wanneer een bepaalde datum of periode van prestatie is geregeld in de overeenkomst;
- 6. Producten vervaardigd volgens de specificaties van de consument die niet geprefabriceerd zijn en die worden geproduceerd op basis van een De individuele keuze of beslissing van de consument of die bedoeld zijn voor een specifieke persoon;
- 7. Bederfelijke producten of producten met een beperkte houdbaarheid.
- 8. Afgedekte producten die om gezondheids- of hygiënische redenen niet geschikt zijn voor gebruik teruggestuurd en waarvan het zegel was verbroken;
- 9. Producten die vanwege hun aard onomkeerbaar zijn gemengd met andere producten;
- 10. Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij de afsluiting van de overeenkomst maar waarvan de levering pas na 30 dagen kan plaatsvinden, en wiens werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen op de markt die de Ondernemer kan niet beïnvloeden.
- 11. Gesloten audio en video-opnamen en computerprogramma's waarvan de zegels waren gebroken na levering;
- 12. Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen op hen;
- 13. De levering van digitale inhoud anders dan op een fysiek draagvlak, maar alleen als: A. de uitvoering begon met de expliciete voorafgaande toestemming van de consument toestemming;
B. de Consument verklaarde dat hij zijn recht op terugtrekking verliest door te doen Dus.
Artikel 11 - De prijs
1. De prijzen van de geleverde producten en/of diensten mogen niet worden verhoogd tijdens de geldigheidsduur vermeld in de aanbieding, onder voorbehoud van prijswijzigingen als gevolg van wijzigingen in btw-tarieven.
2. In tegenstelling tot de vorige alinea, kan de Ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen onderhevig zijn aan schommelingen op de financiële markt die zijn buiten de controle van de Ondernemer, tegen variabele prijzen. De aanbieding zal aangeven de mogelijkheid om onderhevig te zijn aan schommelingen en het feit dat enige aangegeven prijzen zijn streefprijzen.
3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van het contract zijn toegestaan. alleen als ze het resultaat zijn van nieuwe wetgeving.
4. Prijsverhogingen zijn toegestaan vanaf 3 maanden na het sluiten van het contract. alleen als de Ondernemer dit heeft bepaald en
A. ze zijn het resultaat van wettelijke regelingen of bepalingen, of
B. de Consument heeft de bevoegdheid om het contract te annuleren vóór de dag op waar de prijsstijging begint.
5. Alle prijzen die worden aangegeven bij de levering van producten of diensten zijn inclusief BTW.
Artikel 12 – Uitvoering van een overeenkomst en extra Garantie
1. De Ondernemer garandeert dat de producten en/of diensten voldoen aan het contract, met de specificaties vermeld in de aanbieding, met redelijke vereisten van bruikbaarheid en/of betrouwbaarheid en met de bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften op de dag dat het contract was concludeert. Indien overeengekomen, garandeert de Ondernemer ook dat het product is geschikt voor andere dan normale gebruik.
2. Een extra garantie aangeboden door de Ondernemer, zijn Leverancier, Fabrikant of De Importeur mag nooit de rechten en vorderingen beïnvloeden die de Consument kan uitoefenen. tegen de Ondernemer over een tekortkoming in de uitvoering van de Ondernemer's verplichtingen indien de Ondernemer niet heeft voldaan aan zijn deel van de overeenkomst.
3. ‘Extra garantie’ wordt verstaan als elke verplichting van de Ondernemer, zijn Leverancier, Importeur of Fabrikant aan wie hij bepaalde rechten toekent of claims to the Consumer that go further than he is legally vereist voor het geval dat hij faalt in de naleving van zijn deel van de overeenkomst.
Artikel 13 – Levering en uitvoering
1. De Ondernemer zal de best mogelijke zorg betrachten bij het boeken van bestellingen. en het uitvoeren van productbestellingen en bij het beoordelen van verzoeken om de levering van diensten.
2. De plaats van levering is op het adres dat door de Consument is opgegeven aan de Ondernemer.
3. Met inachtneming van de bepalingen in Artikel 4 van deze Algemene Voorwaarden en Voorwaarden, zal de Ondernemer geaccepteerde bestellingen uitvoeren met gemakkelijke snelheid maar in ieder geval binnen 30 dagen, tenzij een andere levertijd was overeengekomen. Als de levering is vertraagd, of als een bestelling niet kan worden gevuld of kan slechts gedeeltelijk worden ingevuld, de Consument zal hierover worden geïnformeerd binnen één maand na bestelling. In dergelijke gevallen heeft de Consument recht op de overeenkomst kosteloos ontbinden en met het recht op mogelijke compensatie.
4. Na ontbinding in overeenstemming met de voorgaande alinea, de De ondernemer zal de door de consument verrichte betaling snel terugbetalen, maar ten minste binnen 30 dagen na de ontbinding.
5. Het risico van verlies en/of schade aan producten zal door de Ondernemer worden gedragen. tot het moment van levering aan de Consument of een aangestelde vertegenwoordiger in voorafgaand en bekendgemaakt aan de Consument, tenzij expliciet overeengekomen anders.
Artikel 14 – Voortdurende prestatieovereenkomsten: duur, beëindiging en verlenging
Beëindiging
1. De Consument kan te allen tijde een contract beëindigen dat is afgesloten voor onbepaalde tijd en dat betrekking heeft op de reguliere levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten, met inachtneming van de beëindigings regels en met een opzegtermijn van niet meer dan één maand.
2. De Consument kan te allen tijde een contract beëindigen dat is afgesloten voor een specifieke tijd en dat betrekking heeft op de reguliere levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten aan het einde van de specifieke periode, met inachtneming van de beëindigingsregels en met een opzegtermijn van niet meer dan één maand.
3. De Consument kan de overeenkomsten die in de voorgaande alinea's worden genoemd, annuleren:
- te allen tijde en niet beperkt te zijn tot beëindiging op een bepaald moment of in een bepaalde periode;
- ten minste op dezelfde manier als ze door hem zijn afgesloten;
- te allen tijde met dezelfde kennisgeving als de Ondernemer voor zichzelf heeft bepaald.
Verlenging
4. Een overeenkomst die is gesloten voor een bepaalde periode en die betrekking heeft op de reguliere levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten mag niet automatisch worden verlengd of vernieuwd voor een vaste periode.
5. Onverminderd het voorgaande lid kan een contract voor een bepaalde periode dat betrekking heeft op de reguliere levering van dagbladen, kranten, wekelijkse kranten en tijdschriften, stilzwijgend worden verlengd voor een specifieke periode van maximaal drie maanden, mits de Consument deze verlengde overeenkomst aan het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand.
6. Een overeenkomst die voor een bepaalde periode is gesloten en die betrekking heeft op de regelmatige levering van producten of diensten kan alleen stilzwijgend worden verlengd voor een onbepaalde periode als de Consument deze op elk moment kan annuleren met een opzegtermijn van één maand. De opzegtermijn is maximaal drie maanden in het geval dat het contract betrekking heeft op de levering van dagbladen, kranten en weekbladen en tijdschriften die regelmatig maar minder dan eenmaal per maand plaatsvinden.
7. Een overeenkomst met een beperkte duur voor de reguliere levering van proefdailies, kranten, weekbladen en tijdschriften (proef- of introductieabonnement) wordt niet stilzwijgend verlengd en eindigt automatisch na de proef- of introductieperiode.
Duur
8. Als de duur van een contract langer is dan één jaar, kan de Consument de overeenkomst op elk moment na één jaar beëindigen met een opzegtermijn van niet meer dan één maand, tenzij redelijkheid en billijkheid de beëindiging tegenhouden voor het einde van de afgesproken termijn.
Artikel 15 – Betaling
1. Tenzij anders bepaald in de overeenkomst of in de aanvullende voorwaarden, de bedragen die door de Consument moeten worden betaald, moeten binnen 14 dagen worden vereffend na de bedenktijd, of als er binnen 14 dagen geen bedenktijd is na het sluiten van de overeenkomst. In het geval van een overeenkomst om een dienst te verlenen, deze periode begint op de dag dat de Consument de bevestiging heeft ontvangen van de overeenkomst.
2. Bij de verkoop van producten aan consumenten is het niet toegestaan om te onderhandelen over een vooruitbetaling van meer dan 50% in de Algemene Voorwaarden. Als een vooruitbetaling is overeengekomen, kan de Consument geen enkel recht doen gelden. met betrekking tot de uitvoering van de betreffende bestelling of de dienst(en) in vraag voordat de afgesproken vooruitbetaling wordt gedaan.
3. De Consument heeft de plicht de Ondernemer tijdig te informeren over mogelijke onjuistheden in de betalingsgegevens die zijn gegeven of gespecificeerd.
4. In het geval dat de Consument niet aan zijn betalingsverplichting(en) heeft voldaan in tijd, en de ondernemer heeft hem erop gewezen dat de betaling te laat was en gaf de Consument een periode van 14 dagen om aan de betaling te voldoen verplichtingen, is de Consument verplicht de wettelijke rente over het bedrag te betalen verschuldigd en de Ondernemer heeft het recht om de Consument te belasten met enige buitengerechtelijke incassokosten. Deze buitengerechtelijke incassokosten bedragen geen meer dan 15% voor openstaande bedragen tot € 2.500, 10% voor de volgende € 2.500 en 5% voor de volgende € 5000, met een minimum van € 40. De De ondernemer kan afwijken van de hierboven genoemde bedragen en percentages. ten gunste van de Consument.
Artikel 16 - Klachtenprocedure
1. De ondernemer heeft een goed gepubliceerde klachtenprocedure en behandelt de klacht in overeenstemming met deze klachtenprocedure.
2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten volledig en duidelijk omschreven binnen een redelijke termijn aan de ondernemer worden voorgelegd, nadat de consument de gebreken heeft ontdekt.
3. Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen een periode van 14 dagen na de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vereist, zal de ondernemer binnen de periode van 14 dagen reageren met een ontvangstbevestiging en een indicatie wanneer de consument een meer gedetailleerd antwoord kan verwachten.
4. Een klacht over een product, dienst of de dienstverlening van de ondernemer kan ook worden ingediend via een klachtenformulier op de consumentenpagina van de website van Stichting Webshop Keurmerk (https://www.keurmerk.info/nl/consumenten/klacht/). De klacht wordt vervolgens zowel naar de betreffende ondernemer als naar Stichting Webshop Keurmerk gestuurd.
5. Webshop Keurmerk zal een geschil niet behandelen of de afhandeling stopzetten, indien de ondernemer een betalingsschorsing is verleend, failliet is verklaard of daadwerkelijk zijn bedrijfsactiviteiten heeft beëindigd, of de webshop is geschorst of geannuleerd door Webshop Keurmerk.
6. Een geschil wordt alleen door Webshop Keurmerk behandeld als de consument zijn klacht eerst binnen een redelijke termijn bij de ondernemer heeft ingediend.
7. Niet later dan twaalf maanden nadat het geschil is ontstaan, moet het geschil schriftelijk worden voorgelegd aan Webshop Keurmerk.
8. Het is ook mogelijk om klachten in te dienen via het Europese ODR-platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage)
Artikel 17 - Geschillen
1. Alleen Nederlands recht is van toepassing op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waaraan deze algemene voorwaarden van toepassing zijn. Zelfs als de consument in het buitenland woont.
2. De Wenen Verkoopconventie is niet van toepassing.
Artikel 18 - Aanvullende of andere bepalingen
Aanvullende bepalingen of afwijkingen van deze voorwaarden mogen niet ten koste van de consument gaan en moeten schriftelijk worden vastgelegd of op een zodanige manier dat ze door de consument op een toegankelijke manier op een duurzaam medium kunnen worden opgeslagen.
Artikel 19 - Wijziging van de algemene voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk
1. Wanneer Stichting Webshop Keurmerk een wijziging aanbrengt, zullen we de ondernemer informeren via de nieuwsbrief en de nieuwste voorwaarden op onze website plaatsen (https://www.keurmerk.info/nl/algemene-voorwaarden/)
2. Wijzigingen in deze voorwaarden treden pas in werking nadat ze op de juiste manier zijn gepubliceerd, met de bepaling dat in het geval van toepasselijke wijzigingen tijdens de looptijd van een aanbieding de meest gunstige bepaling voor de consument zal prevaleren.
Adres Stichting Webshop Keurmerk:
Willemsparkweg 193, 1071 HA Amsterdam.
Bijlage I: Standaardformulier voor intrekking
Standaardformulier voor Intrekking
(Vul dit formulier in en stuur het alleen terug als u de overeenkomst wilt intrekken)
Naar: Anneva BV / eco-winkel.nl
Tuinensingel 3, 3404AW IJsselstein
info@eco-winkel.nl
Ik/We informeren u hierbij dat ik/wij onze overeenkomst willen intrekken. op de verkoop van de volgende producten: [specificatie van de product]*
de levering van de volgende digitale inhoud [specificatie van de digitaal inhoud]*
de uitvoering van de volgende dienst [specificatie van de dienst]*
- - Besteld op*/ontvangen op* [datum van bestelling van de diensten of ontvangst producten]*
- - [Consumer’s name]
- - [Consumer’s address]
- - [Handtekening van de consument] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
*) Verwijder en/of vul aan waar nodig.